"Champagne is suitable for all food. In the unlikely case,
that I would get any food that is not suitable for champagne,
I would rather remain hungry than thirsty."
(Michael Sporrong, oktober 2005)
Läs gärna detta innan du bläddrar vidare:
Detta är mina högst personliga bedömningar och kommentarer om några av alla
de champagner, portviner och övriga goda (och även ett antal mindre goda) viner som jag
provat. Du är säkert inte överens med mig om alla omdömmen, men alla har ju
rätt att ha sin egen smak.
Datum när jag provat vinet och antal poäng (max. 20.0 p), och i vissa fall även
mina kommentarer, finns med för varje vin.
De viner som är provade under perioden 1982 - 2003 har enbart fått poäng
utifrån hur njutbara de var när de provades (d.v.s. att ett högklassigt men
omoget vin i ofta har fått lägre poäng än ett mera moget vin av
lägre kvalitet), men de omogna champagner och portviner med årgång som är
provade från 2004 och framåt har fått en poängsumma för hur njutbart
det varit vid provningstillfället samt en poängsumma inom parantes avseende den
potential det har när det mognar.
Många bilder saknas, men jag kommer att lägga in dem om jag får tid.
OBS: De flesta bilderna är anpassade för 96 dpi skärmupplösning.
(Dessa sidor kommer alltid att vara "under konstruktion" eftersom jag hela tiden
provar nya viner, och det dessutom tar tid att skriva in flera tusen gamla provningsomdömen
samt scanna etiketterna.)